Terug

Vloeit de warmte in de aarde draad bij aansluiting op auto chassis vanzelf weg?

Hans

Mijn auto is oud (12v accu minpool) en mijn accu doet het prima maar ik rij ook het liefst en zo veel mogelijk motor. In de praktijk staat auto wel eens maand of langer stil en verliest accu net dat beetje stroom om goed te starten, met  evt. stroomverlies opzoeken heb ik geen ervaring.

Heb scheidingsschakelaar gekocht  dus ipv dat accu min/aarde naar chassis gaat, gaat deze nu eerst naar een pool van de schakelaar en andere pool gaat dan weer naar chasis. Om te kijken of het goed werkt heb ik losse 12 v accu van een scooter gebruikt en met multimeter. Schakeling gaat goed alleen wordt de draad nà de schakelaar veel te warm. Vraag is omdat de warmte niet weg kan (aangesloten op chassis kan warmte wel weg) durf ik het niet op de auto aan te sluiten bang dat er iets doorbrandt. Als schakelaar kapot gaat is het geen ramp maar als er ergens ander iets doorbrandt ben ik verder van huis.

Dus vraag is; vloeit die warmte in die aarde draad bij aansluiting op auto chassis vanzelf weg of.....?

Alvast bedankt voor de hulp !

 


1 Antwoord

Antwoord van Printplaatreparatie.nl

Beste Hans,

Waarschijnlijk is de gekozen kabeldiameter te klein. Dit is inderdaad gevaarlijk. Kies voor het laatste stukje kabel naar de accu toe dezelfde draaddikte als de dikte van de kabel die naar de scheidingsschakelaar gaat.

Succes gewenst!

Peter Wilbrink