Oringe NBC B.V. / Freelux


Oudeweg 43 9364 PR Nuis
06 15477355 Klik om te bellen

Ruim 20 jaar ervaring in led-lichtbedieningen
Technologiepartner van onze fabriek tot de klant
Slaan brug tussen bedrade en draadloze oplossingen

Over Oringe NBC B.V. / Freelux

Organisatie

Oringe NBC B.V. is de handelsnaam achter het Nederlandse Freelux.

Freelux B.V. is al sinds 2003 actief op de Europese installatiemarkt, maar dan vooral als producent, fabrikant en ontwikkelaar van private label producten voor verschillende grote internationale afnemers. In 2010 zijn wij in Vietnam met een eigen productontwikkeling en -productie gestart.

De distributie wordt verzorgd door zusterorganisatie Oringe NBC.

Oplossingen

In 2003 onder het merk Freelux begonnen met de welbekende consumentenoplossing genaamd de Freelux Schemerschakelaarset, die wij overigens nog steeds in een nieuw jasje met succes voeren.

In 2021 in Nederland gestart met nieuwe Freelux oplossingen van slimme schakelaars, dimmers en controllers voor ledverlichting op de markt gekomen.

Een voorbeeld daarvan is het nieuwe gepatenteerde Freelux WIIS® concept, Wireless Intelligent Indoor Solutions, een draadloos productprogramma van schakelaars, dimmers en controllers voor ledverlichting.

WIIS® concept

Met het Freelux WIIS®-productprogramma slaan wij een brug tussen de conventionele elektrische installatie en het toepassen van draadloze technieken. Een kwalitatieve en flexibele oplossing om woningen en gebouwen slimme, extra functionaliteiten te geven, ook ná oplevering van het pand.

Het concept WIIS® bestaat uit twee bouwstenen, een base element en een button module. Je bouwt het base element eenvoudig in de muur in. De button module voegt een intelligente toepassing toe aan je gebouw. Je completeert je WIIS® combinatie met de frames/stijlen/kleuren van de meest gangbare andere fabrikanten. Installatie is een simpele klus. Je plaatst het base element zelfs makkelijk in een bestaande installatie, zonder hak- of breekwerk. De 22 mm inbouwdiepte maakt het eenvoudig om de starre bedrading passend te installeren in elke wandaansluitdoos. Uitermate geschikt voor bestaande, nieuwbouw en renovatie. De componenten zijn zonder aanpassing van bekabeling, besturingskast of merkgebonden afwerkingsmaterialen eenvoudig in te bouwen in iedere situatie.

Digitale dimmers

Naast de WIIS® producten hebben wij ook ‘universele’ Freelux kwaliteitsdimmers met diverse features. Deze Freelux producten kunnen ter aanvulling of uitbreiding van het bestaande merkschakelmateriaal worden toegepast. Van draaidimmer, snoerdimmer tot speciale built-in dimmers zitten in ons assortiment.

COMeWALL® concept

Het nieuwe Freelux COMeWALL® woningconcept, bestaande uit stekkerbare inbouwdozen met slimme stopcontacten en schakelaar combinaties voor energie indicatie en draadloos schakelen, heeft zowel voor de (prefab)bouwer als de bewoner toegevoegde waarde. Het COMeWALL® concept is ontwikkeld om de efficiëntie en productiviteit verder te verhogen, maar ook om een bijdrage te leveren aan de veiligheid en dagelijkse energiebewustwording in de woning. Door de opmars van prefab, woningen die gebouwd worden met kant-en-klare onderdelen uit de fabriek, is ook het stekerbaar installeren bij uitstek geschikt gebleken voor woningbouw en renovaties. Toepassing en montage geschikt voor: • Holle wanden • Brandwerende inbouwdozen • Beton gietbouw inbouwdozen. Op dit moment wordt dit concept ter beoordeling aan verschillende marktpartijen voorgelegd.

Alle producten zijn ons intellectueel eigendom, door ons ontwikkeld en worden in eigen beheer in Vietnam geproduceerd.

Maak je ledverlichting ook eenvoudig en toekomstvast slim

Foto's

Freelux productie

Oringe NBC B.V. / Freelux in het kort

Producten

Domotica systemen
Energiemonitoring
Smart things
Verlichting

Doelgroep

Bedrijven
Leveranciers
Particulieren

Diensten

Advies
Levering
Ontwikkeling

Online assortiment bekijken

Ja

Online bestellen

Ja

Team

Onze locatie

Oringe NBC B.V. / Freelux


Oudeweg 43 9364 PR Nuis
06 15477355 Klik om te bellen